• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

O Zagrebu

Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske, smješten na sjeveru zemlje. Od svoje najranije povijesti Zagreb je bio grad koji se stoljećima razvijao kao bogato kulturno i znanstveno, te snažno trgovačko i gospodarsko sjedište. Srednjevjekovni duh grada osjeća se i danas kroz očuvanu arhitekturu, njegovu tradiciju i daljnji razvoj kulture. Danas je zagreb  političko i upravno središte Republike Hrvatske, ali i poslovno središte, grad kulture umjetnosi i zabave. Zagreb je studentski grad koji zbog velikog broja visokoškolskih ustanova pruža privremeni dom studentima iz cijele Hrvatske. Upravo je zbog velikog broja mladih, Zagreb je postao vječno budan grad sa zavidnom razinom zabave za sve uzraste koja udovoljava svim zahtjevima svojih stanovnika gostiju i turista. Osim kulturnih, povjesnih, zabavih i sportskih sadržaja, grad Zagreb svojim posjetiteljima nudi izniman gastronomski užitak,  prekrasne  vidikovce i mnoge manifestacije.

Strogi centar grada Zagreba svojim gostima i turistima nudi sve navedeno nadohvat ruke. Barokni ugođaj Gornjeg grada, slikovite,  pitoreskne tržnice na otvorenom sa izvrsnom ponudom domaćih gastronomskih proizvoda, raznovrsne trgovine smještene u pročelju starih gradskih zgrada u najduljoj ulici u Zagrebu koja polazi od glavnog gradskog trga – Ilici, bogat izbor obrtničkih proizvoda vrhunske kvalitete izrađenih po mjeri i prema zahtjevimaa kupca samo su neke od vrijednosti koje se nalaze u najstrožem centru grada. A  kada nakon razgledavanja znamenitosti ogladnite i poželite predahnuti,maleni restorani s obiteljskom tradicijom zadovoljit će i najizbirljivija nepca svih gastronoma.

Lokacija „Europa sobe“ svojim gostima u pjeašačkom dosegu pruža na dlanu gotovo sve najvažnije gradske znamenitosti. Šetnja po Ilici, preko glavnog gradskog trga – Trga bana Jelačića,posjet Gornjem gradu i Markovom trgu na kojem se nalazi crkva sv.Marka, ali i zgrade hrvatskog  Sabora Vlade i Gradske skupštine, te spuštanje do Kaptola na kojem se nalazi čuvena zagrebačka Katedrala, a zatim povratak na glavni  gradski trg preko najpoznatije zagrebačke tržnice Dolac, na kojoj se mogu se mogu okusiti i kupiti domaći hranidbeni proizvodi, samo je jedna od bezbroj ruta koje možete posjetiti lagano šetajući u promjeru od svega 1km. Nakon posjeta kulturnoj i povijesnoj baštini po Kaptolu i Gradecu, svakako prošetajte kroz Bogovićevu ulicu koju obilježava velika Zlatna kugla, sve do Cvjetnog trga i doživite zagrebačku špicu, najomiljenije okupljalište svih zagrebčana na svega nekoliko koraka od vaše sobe.

Šetnja preko Cvjetnog trga može vas odvesti do Trga maršala Tita, koji slovi za jedan od najljepših gradskih trgova, a kojim dominira zgrada Hrvatskog narodnog kazališta, preko puta koje se nalazi i zgrada muzeja Mimare. Ako želite u samom centru osjetiti dašak zelenila, prirode i oazu mira prošetajte do parka Zrinjevac, pa nakon kratkog odmora produžite do Trga kralja Tomislava, koji je s jedne strane omeđen Umjetničkim paviljonom, dok se s južne strane nalazi Glavni kolodvor.

Najveće i najznačajnije ljepote grada Zagreba osvojite šetnjom iz Vaše sobe u svim smjerovima od centralnog gradskog trga. Na putu prema svojim odredištima, uživajte upijajući mirise, poglede, i zvukove u ritmu Zagreba, jer Vaša soba se nalazi unutar pojasa naprijed opisanih dijelova.

FaLang translation system by Faboba